Imprimeix

Parlar del Berguedà és parlar de natura, del Pedraforca, de La Patum, de petges romàniques. Però parlar del Berguedà també és parlar de conreus, de ramats, d'industrialització i sobretot de mines.  Unes mines que durant més d'un segle varen forjar el caràcter fort de les persones que batallaven dia rere dia per l'extracció del tant preuat lignit. Les reivindicacions dels miners es vivien molt més enllà de la boca de la mina. Les seves victòries eren fortament celebrades així com el dol de les seves derrotes en forma de repressió o mort.

La Gósol – Berga d'enguany ofereix un recorregut carregat de desnivell però també carregat d'història i més concretament de petites històries personals que juntes tracen el camí de tota una comarca.

Una ruta que us portarà per pistes forestals envoltades de feixes que recorden un passat agrícola. Per camins que varen portar a milers de republicans a la llarga nit de l'exili i que de la mateixa manera i de forma inversa a centenars de jueus a la seva salvació. Per petis corriols on segles enrere els bons homes predicaven la seva fe malgrat la persecució. I per grans extensions on no fa tant encara bategava la dignitat obrera tot empaitant vagonetes carregades de carbó, on l'únic desig era guanyar-se el pa pels fills.

 A través de la Gósol – Berga d’enguany us volem oferir quilòmetres per gaudir de la bicicleta i on posar a prova les vostres cames, però també un recorregut amb una identitat pròpia. La nostra identitat i de totes aquelles persones que amb el seu treball i esforç  han fet del Berguedà la seva terra.

Esperem compartir-lo amb tots vosaltres! 

 

Més informació sobre la Gósol - Berga 2015: Pels Camins del Cel Obert.

DADES GENERALS

 

PREUS INSCRIPCIONS

Fins el 30 de juny:

Federats: 20€

No federats: 20€ + 3€ assegurança = 23€

A partir de l'1 de juliol:

Federats: 25€

No Federats 25€+3€ assegurança = 28€

 

PER PUNTUAR PEL CIRCUIT DE GRAN FONS DE LA FCC CALDRÀ ESTAR EN POSSESSIÓ DE LA LLICÈNCIA DE L'ANY EN CURS.

ES FARAN INSCRIPCIONS EL MATEIX DIA DE LA CURSA (DEPENENT DEL NÚMERO DE PLACES. ESTEU ATENTS A LES INFORMACIONS QUE ANIREM PUBLICANT)

 

                                                                                                 INSCRIU-TE ARA                  

                    

INFORMACIÓ D'INTERÈS