Imprimeix

La Berga – Rasos – Berga (BRB). Una de les activitats més populars organitzada pel CEB.

Cada any, pels volts del mes de maig, el CEB organitza la BRB, una marxa amb sortida i arribada a Berga, que arriba fins als Rasos de Peguera. En total, 26 quilòmetres de recorregut i 3.600 metres de desnivell acumulat que transcórren per camins i corriols, evitant al màxim les zones d'asfalt, les quals pràcticament al sortir de Berga no es tornen a trepitjar.

 

LA BRB 2013 SERÀ EL DIUMENGE 25 DE MAIG!!  

 

 A continuació us detallem el recorregut de la marxa:

Ruta de la BRB

La BRB comença a la Plaça Viladomat, baixa cap a la Plaça de la Ribera, plaça Sant Ramon, 4 Cantons,Carrer Major, Placeta Ciutat, Molí de la Sal, Plaça Maragall, Carrer Agricultura i Trencacames fins a arribar a Queralt Xic. Allà, seguint el PR, segueix cap al Mercadal, i Can Maurí fins arribar a la Figuerassa (Km 4,3), on hi trobem el primer control.

Després del primer control es baixa fins al coll de l'Oreller, per continuar cap al Santuari de Corbera seguint la pista forestal i enfilar per un corriol i un altre tros de pista fins a Cal Déu (Km 7), on hi trobem el segon control. Després de Cal Déu, s'enfila cap a la Font de la Cresta i el Coll de la Cresta, evitant el camí que es feia en les primeres edicions que passava per la font de Tagast, fins a arribar al Coll de Tagast (Km 9,1 - 1.878 metres).

A partir d'aqui es pot dir que el recorregut, pel què fa a desnivell de pujada, està pràcticament fet, ja que només queda una petita pujada per prats alpins i corriols fins al pla dels Rasets, on hi trobem el tercer control, i des d'on ens dirigirem, després d'un petit pujador per una antiga pista forestal, fins al Padró, el punt més alt del recorregut amb 2.036 metres. Allà, el camí continua per la carena per arribar al cap de munt de la pista de Les Soques de l'estació d'esqui dels Rasos de Peguera, la qual ens servirà per baixar fins al pàrquing de la mateixa estació presidida per la Creu del Cabrer (1.985 metres) on hi trobarem el quart control i un merescut esmorzar (Km 12).

Després d'esmorzar, el camí continua cap a l'esquerra en direcció a la Font de Ca, per endinsar-se seguint uns camins fàcils cap a la Coma dels Anyells, tot continuant cap al Forat Micó que ens permeterà baixar fins a la casa de Puigventós on hi trobarem el següent control (Km 15.5).

Perfil BRB

Tot seguit, anirem a buscar l'antiga carretera dels Rasos de Peguera, que ens permeterà després de travessar l'actual carretera, baixar fins a Camp Llong, per tot seguit anar a buscar el Camí de l'Aigua, que ens portarà fins a Queralt (Km. 22,5). Aquí hi trobarem el darrer control abans d'arribar a Berga.

Per arribar a Berga, baixarem cap a Sant Pere de Madrona, pel camí que surt del pàrquing del Santuari. Un cop arribats a Sant Pere de Madrona, seguint el camí del solei arribarem a la drecera del camí de Queralt, la qual seguirem en tot el recorregut fins a arribar altre cop a Queralt Xic, s’agafarà el camí que va per darrera el Castell de Sant Ferran de Berga i que surt de l’edifici de Sorea, fins a trobar la carretera asfaltada del Castell (aprox. 100m d’asfalt). Se seguirem fins a l’encreuament de la carretera de Sant Llorenç, on es continuarem per la baixada de Cal Parraquer fins a agafar el corriol que baixa fins a sota l’hospital. Allà seguirem per la carretera de Ribes fins a la Plaça Viladomat, el punt de sortida, completant el recorrecut de gairebé 26 quilòmetres, i 3600 metres de desnivell acumulat.

 

Que tingueu una bona marxa, o una bona cursa! 

Descarrega't el track de la Marxa

 

Activitats paral·leles

Paral·lelament, el CEB organitza un concurs de fotografia relacionat amb la BRB, amb l'objectiu de capturar imatges de l'esdeveniment, els seus participants i l'entorn per on transcórrer. El concurs és obert a tothom, es participi o no a la marxa

Les bases del concurs es fan públiques dies abans de la BRB.